قالب وردپرس افزونه وردپرس
خانه / پیش غذا / آموزش دلمه کلم

آموزش دلمه کلم

مواد لازم:
کلم برگ متوسط       یک عدد
برنج نیم پز             دو و نیم لیوان
لپه پخته                 یک لیوان
نعناع خرد شده        نصف لیوان
جعفری خرد شده     نصف لیوان
مرزه خرد شده         1/4لیوان
رب گوجه‌فرنگی       یک ق س
پیاز خرد شده          یک لیوان
روغن                      دو قاشق
زردچوبه                  یک ق چ
فلفل سیاه               یک ق چ
نمک                        به اندازه

طرز تهیه:
ابتدا داخل قابلمه آب را جوش بیاورید و کمی نمک اضافه کنید و برگهای کلم را داخل آن بجوشانید تا برگها کمی نرم شود و سپس ابکش کنید ( کلم برگها اگر زیاد بجوشد له میشود همین قدر که نرم شود کافیست) بعد از خنک شدن برگ کلم ها، وسط سفت برگها را جدا کرده و خرد کنید و کف قابلمه بچینید و قسمت نازک آنرا را بصورت نواری برش زده و با مواد میانی پر کرده و رول کنید.
آماده سازی مواد میانی دلمه:
پیاز خرد شده را داخل روغن تفت دهید تا رنگ آن طلایی شود سپس زردچوبه و نمک و فلفل و رب را افزوده و کمی تفت دهید تا بوی خامی رب برود و از روی حرارت برداشته و سبزی های معطر و برنج نیم پز شده و لپه کاملا پخته شده را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.

وقتی برگهای کلم را با مواد میانی پر کردید داخل قابلمه بچینید و کمی آب از کنار قابلمه بریزید تا کمی بالا بیاید ولی نباید زیاد بریزید که کلم ها شناور شود و یک عدد بشقاب یا پیش دستی روی کلم ها قرار دهید تا دلمه ها موقع جوشیدن باز نشود و با حرارت متوسط حدود یکساعت بپزید وقتی آب آن کشیده شد میتوانید به اندازه یک لیوان آب سماق و یک قاشق رب که با هم مخلوط شده روی آن بریزید و اگر مزه ملس دوست دارید از مخلوط سرکه و شکر یا شیره انگور و کمی رب  به اندازه یک لیوان روی دلمه ها بریزید و بمدت نیم ساعت با حرارت ملایم بجوشانید تا آب آن کشیده شود.
چون بعد از اضافه کردن چاشنی دلمه،ممکن است ته بگیرد بنابراین حرارت باید ملایم باشد.

برای تهیه آب سماق،سماق های درسته را جوشانده و از صافی رد کنید.

برای تزیین دلمه از نعناع داغ،پیاز داغ و زرشک میتوانید استفاده کنید.

اگر از برنج نیم دانه یا برنج ایرانی استفاده کردید بصورت خام داخل دلمه استفاده کنید.

درباره ی admin

مطلب پیشنهادی

آموزش پیراشکی گوشت

آموزش پیراشکی گوشت   مواد لازم برای خمیر پیراشکی: آرد                  3 پیمانه مایه خمیر        1 …

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *